Påskesentralen i Telemark åpnet. Flere oppdrag i løpet av det første døgnet.

Påsken har just startet og utfarten har vært lav til middels i store deler av fylket. Det startet fredag med 3 oppdrag fra AMK, samt et redningsoppdrag for Politiet. Alle disse oppdragene ble løst i løpet av kvelden. Det fortsatte lørdag morgen med nytt oppdrag. Oppdragene har vært på Lifjell, Tuddal, Rjukan og Blefjell. I skrivende stund har Drangedal Røde Kors Hjelpekorps bistått AMK med å hente en skadet skiløpet i langrennsløypene på Gautefall. Dagen i dag har vært preget av delvis skyet vær, men aktiviteten i fjellheimen har vært tilstede. Flere hjelpekorps melder om godt med folk i anlegg og løypenett, og heldigvis har skadene vært få. Skadene så langt har vært av type bruddskader og kutt. Disse har skjedd i både skianlegg og løypenett, i tillegg har det vært respondert på sykdom andre steder. Totalt det første døgnet har det vært registrert seks skader i Telemark. Det er bare i Oppland det er registrert flere skader det siste døgnet.

Monica og Amanda, PRKH, sjekker utstyret (Foto: Kenneth P. Kvanaas)

 

Mens andre har jobbet med skader, bruker andre tiden til å sjekke utstyr og passe på at dette er i orden dersom det skal bli behov. Amanda og Monica fra Porsgrunn Røde Kors Hjelpekorps benytter muligheten til å sjekke at alt er i orden på vakt ved Haukeli Skisenter.

Hjelpekorpserne du møter hjelper deg gjerne dersom du har behov for litt bistand. Se vår oversikt over hvor du finner våre mannskaper i påsken

 

Vi ønsker alle en fortsatt fin påske, og minner om fjellvettreglene.

De reviderte fjellvettreglene fra 2016