Mye folk i påskefjellet

Mannskapene på vaktstasjonene rundt om i fylket kan melde om stor utfart i påskefjellet i dag. Der det fortsatt er snø og mulighet for å gå på ski meldes det om mye folk i terrenget som har kost seg i sola.

I løpet av dagen har flere Hjelpekorps deltatt på en leiteaksjon i Bø, den savnede kom raskt til rette i god behold. Porsgrunn Røde Kors Hjelpekorps har bistått AMK på et henteoppdrag i nærheten av skianlegget på Haukeli. Totalt har Hjelpekorpsene i Telemark behandlet 16 skader. Åtte av disse skadene er skader i skianlegg med hovedvekt på brudd og forstuing. Det er også behandlet seks skader i terrenget. Disse skadene er stort sett sår og kutt på grunn av skarp skiføre.

Statistisk sett er langfredag den dagen i påsken mannskapene behandler flest skader i løpet av påsken. Totalt har vi så langt behandlet 89 skader i påsken. Sammenliknet med langfredag i fjor var det behandlet 166 skader totalt. Selv om det er en betydelig nedgang på skadestatistikken ligger Telemark øverst på den nasjonale statistikken i antall skader.

Fordeling av antall skader nasjonalt etter langfredag 2017

Vi har 70 mannskaper stasjonert i fjellet, på ti forskjellige vaktsteder, og omlag 200 mannskaper i normal beredskap.

Områdeleder i Grenland og Vestmar, Telemark Røde Kors Hjelpekorps. Mobil: 945 45 424, E-postadresse: jorn@drangedalrodekors.no