Stor utfart – 20 skadde behandlet i påskefjellet skjærtorsdag

Drangedal melder om flotte forhold og stor utfart på Gautefall (Foto: Jonas Moen/Telemark Røde Kors)

Hjelpekorpsene i Telemark kan skjærtorsdag melde om stor utfart i fjellet. Det har vært mye folk i både skianlegg og i terrenget. Vi har så langt i dag behandlet 19 personer med skader. De fleste skadene har skjedd i terrenget, fem av de skadde er menn, ti er kvinner og fire barn. Elleve av skadene er brudd/forstuing. På samme dag i 2016 ble det behandlet 20 skader, mens i toppåret 2015 ble 36 skader behandlet.

Rjukan og Tinn Røde Kors Hjelpekorps har i dag bistått AMK med scootertransport ved Møsvatn der en kvinne var skadet. Vinje og Haukeli RKH har bistått på to transportoppdrag i dag. en kvinne var skadet på Storlifjell, samt at de har hentet ut en person 3-4 km nord for Haukeliseter med norovirus symptomer. I skrivende stund bistår Hjartdal AMK med beredskapsambulanse i Tuddal-området.

Det meldes fortsatt godt påskevær de fleste steder, og statistisk sett så vil også langfredag bli en dag med stor utfart i fjellet. Vi er godt forberedt, med over 70 mannskaper fordelt på vaktstasjoner fordelt over hele fylket.

Fyresdal Røde Kors Hjelpekorps har vakt i Birtedalen. (Foto: Jörg Pohl/Telemark Røde Kors)

Områdeleder i Grenland og Vestmar, Telemark Røde Kors Hjelpekorps. Mobil: 945 45 424, E-postadresse: jorn@drangedalrodekors.no